| Autorius |
Pranešimas |
|
|
#151 Mon May 26, 2008 7:48 am
|
|
Narys
Prisijungė: May 2008
|
MDUGU rašė Man kaip ir visiems norisi kad shis atsiaurus pasaulis turetu koki galinga globeja ar net kelis globejus kurie priziuretu pasaulio tvarka. Negi pasikliausi vien fizikos desniais.
Aha, man irgi norėtūsi, kad Kalėdų senelis ir Velykų Zuikis egzistuotų ir prižiūrėtų, kad vaikai gerai elgtųsi.... Kuo dar ten siūlote pasikliauti? Cituoti bandau ipirsti nuomone, kad ir dvasiniame pasaulyje vyksta evoliucija, kuri savo intensyvumu net gi lenkia biologine. Ir nebutinai ta evoliucija apsiriboja Zeme. Sakyciau atviksciai. Mus pasiekia tik tos kovos , evoliucijos dvelksmas. Nepasakyciau kad mes esame aktyvus jos dalyviai.
Kad religijos ir tikėjimai evoliucionuoja ir tikrai labai greitai, aš pateikiau pavyzdžių ankstesniame poste ir dėl to nesiginčiju, tačiau, kuo remiantis Jūs teigiate, kad "ir dvasiniame pasaulyje vyksta evoliucija..."? Argumentuotai prašom ir gal pirmiausiai apibrėžkite kas yra dvasinis pasaulis -neteko su tokiu dar susidurti... Cituoti mes visi tikim ta pati dieva, ir einam jo link. Tik vieni tiki aklai, o kiti nori ji pazinti kiek tai imanoma
Aš netikiu į jokį dievą ar dievus, dvasinius pasaulius, fėjas ir kosminius arbatinukus, aš noriu pažinti mus supantį pasaulį, o ne dievus. Nepanaikiokit.
|
|
|
#152 Wed Jun 18, 2008 10:32 pm
|
|
Narys
Prisijungė: Mar 2008
|
o ne, jus privertet mane suabejoti DIEVO egzistavimu  . Juokauju. Siaip tai as visur stengiuosi vadovautis logika, kaip jau minejau. Bet DIEVAS yra jauciamas intuityviai. Jo dalyvavimas zmogaus gyvenime pasireiskia palaipsniui, ir kad ji iziuretum reikia zvelgti i gyvenimo ivykius is tam tikro kampo. Tai liecia lygiai ir svarbius gyvenimo ivykius, ir menkus epizodus. Smulkiuose nereiksminguose atrodytu ivykiuose manau Dievo, arba Dievo pasiuntiniu veikla ypac ryskiai pasireiskia. Jei yra likimas tai yra ir Dievas. Dievo egzistavimas jau faktiskai irodomas mokslo. manau paciam Dievui visai nesvarbu ar mes juo tikime ar ne. Ar jums jo vietoje butu svarbu?
|
|
|
#153 Thu Jun 19, 2008 6:35 am
|
|
Narys
|
MDUGU rašė Jei yra likimas tai yra ir Dievas. Dievo egzistavimas jau faktiskai irodomas mokslo.
Ir kas gerbiamasai Jums leidžia spręsti, kad yra "likimas"? Ir prašom pakomentuokit paboldintą citatą -nelabai supratau. _______________ "Argi neužtenka matyti, kad sodas yra nuostabus, ar būtina dar ir tikėti, kad po juo gyvena fėjos" Douglas Adams
|
|
|
#154 Mon Jul 07, 2008 12:45 pm
|
|
Narys
Prisijungė: Mar 2008
|
Viskas labai paprasta  bent jau ziurint mano akimis. Likimu as vadinu tai, ka jus vadinate "SUTAPIMAIS''. Dievinu itikineti netikincius.  O kai pagaliau itikinu, tada viska apverciu auxtyn kojom, irodydamas priesinga Julius Sasnauskas savo pamoxle moke : "Sveiki atvyke i PARADOXaliaja baznycia. " Ir is tiesu, krixcioniskoji doktrina tokia priestaringa...Nepykite gerbiamasis kad neskyriau deramo demesio jusu atvertimui, bet Viespats siuo metu uzsiemes svarbesniais reikalais 
|
|
|
#155 Tue Jul 08, 2008 8:17 am
|
|
Narys
|
Cituoti Dievinu itikineti netikincius. O kai pagaliau itikinu, tada viska apverciu auxtyn kojom, irodydamas priesinga
Kol kas man atrodo, kad esate elementarus Trolis http://lt.wikipedia.org/wiki/Trolis_(internete), todėl paprašysiu neteršti šio forumo. Ir tikrai nemanau, kad esate "atvertęs" bent vieną ateistą ar agnostiką, taip kad siūlau susirinkt žaislus... _______________ "Argi neužtenka matyti, kad sodas yra nuostabus, ar būtina dar ir tikėti, kad po juo gyvena fėjos" Douglas Adams
|
|
|
#156 Thu Jul 10, 2008 6:06 pm
|
|
Narys
Prisijungė: Nov 2005
|
Shrunken_Head rašė Cituoti Dievinu itikineti netikincius. O kai pagaliau itikinu, tada viska apverciu auxtyn kojom, irodydamas priesinga
Kol kas man atrodo, kad esate elementarus Trolis http://lt.wikipedia.org/wiki/Trolis_(internete), todėl paprašysiu neteršti šio forumo. Ir tikrai nemanau, kad esate "atvertęs" bent vieną ateistą ar agnostiką, taip kad siūlau susirinkt žaislus...
Joooo... Kaip anksčiau teisingai pastebėjo vienas diskusijos dalyvių :"šikt kitam ant galvos nereikalingi sparnai" o aš užsibuvau "padebesiuose" ... atostogos baigėsi MDUGU - trolis!!!  brrrrrrrrr...  , gal dar neee ?.., bet aš irgi manau: MDUGU dievina ne Dievą ... ir aplamai esu įsitikinęs, kad "atvertinėti" - tai ne krikščioniškas užsiėmimas. Juk be+dievius "atvertinėti" į su+dievius - tai Dievo darbas, o ne mūsų. Mums derėtų bent jau netukdyti Jam tai daryti ,o rodyti padėką Jam už tai, ką Jis padarė dėl mūsų ( aš čia: apie Dievo malonės dovaną per tikėjimą Jėzaus Kristaus atperkančia auka  ). Noriu pasidalinti įspūdžiais iš "padebesių" ir, visus kurie domisi evoliucijos tema , kviečiu pažiūrėti animaciją : koks nuostabus Dievo sukurtas mikro pasaulis: http://www.johnkyrk.com/index.lit.html manau bus "peno" atnaujinant tolerantišką diskusiją Iki susitikimo  Valdas P. s.: Vienas iš pastebėjimų: mokslo žinios visai nekonkuruoja su šventraščiu. 
|
|
|
#157 Fri Jul 11, 2008 12:09 pm
|
|
Narys
|
Cituoti Vienas iš pastebėjimų: mokslo žinios visai nekonkuruoja su šventraščiu.
Tai jau ar tikrai p. Vangeli? 1. Žmogaus sukūrimas vs Evoliucija 2. Žemės sukūrimas vs Planetogenezė 3. Dienos/nakties sukūrimas vs Astronomija 4. Apsėdimai vs Medicina (Psichologija) 5. Stebūklai vs Logika ir fizikos dėsniai Tęsti?...... P.S. Sveiki sugrįžę, jau galvojau kad čia visi vienu metu atostogų išėjo  _______________ "Argi neužtenka matyti, kad sodas yra nuostabus, ar būtina dar ir tikėti, kad po juo gyvena fėjos" Douglas Adams
|
|
|
#158 Fri Jul 11, 2008 12:31 pm
|
|
Narys
Prisijungė: Nov 2005
|
Shrunken_Head rašė kas turėjo atsitikti, kad p. Valdai įtikėjote į JK, papasakokite prašau.
Kadang jūs susidomėjimą parodėte - trumpai paminėsiu tik istorijos esmę. Man tai buvo NEPAPRASTAS ĮVYKIS Man labai artimas žmogus sunkiai sirgo (ligoninėje buvo užkrėsta hepatitu B. ir kai ateitis buvo įvardyta, kaip "bebaigiantis sudegti degtukas" ... " Visi anksčiau, ar vėliau..." ...."medikai - ne dievai , stebuklų nedaro"... atėjo Tas , kuris daro stebuklus ir padarė... Pirmiausiai paketė kito man artimo žmogaus gyvenimą. Anksčiau jį galima buvo vadinti apsukriu verslininku (aš žinau, kad jis buvo svaigalų kontrabandininkas)... jis metė tą užsiėmimą ir su juo susietą nedorą gyvenimą. Dabar jis tuo neužsiima.  Buvo sunku patikėti ,kad žmogus gali taip pasikeisti, bet tai buvo faktas. Tačiau, kai Tas , kurį anksčiau laikiau esant bobučių dievu ant debesėlio... iš paveikslėlio, ištraukė žmogų iš "nurašytųjų sąvartyno" ir leido gyventi pilnavertį gyvenimą . Buvau :  Tai irgi buvo akivaizdus faktas. Linkiu Jums p. Shrunken_Head pamatyti tokį - laime šviečiantį žmogų.... tai ir sukrečia, ir įkvepia ... Tada susimasčiau: Jooooooooo ....  teko sutikti, kad nuuu gaaaaaaaaaalllll kažžžžžžžkaaaass Toks (Dievas) ir yraaaaaaaaaaaa... Dabar nesigailiu, kad žmonių paragintas, atsiliepiau į Jo kreipimąsi ir nusižeminau prieš Jį asmeniškai. Ši istorija yra mano nugyvento gyvenimo dalis ir turi daug konkrečių detalių ir smulkmenų , kurios man reikšmingos man ir šiandien. tačiau jų neskelbiu nes manau , kad įtikinėti kitus kad Dievas yra - tuščias užsiėmimas , kuris pasirodo gali būti net piktas žaidimas. Tačiau ... manau taip pat yra nedora ( tarsi čiulpti vienam saldainius po antklode... ) tylėti ir neskelbti, kad yra toks Dievas, kuris myli kiekvieną asmeniškai, nori, žino kaip ir gali jam padėti (! ne visada taip kaip pačiam žmogui atrodo reikalinga), kuris daro stebuklus , kaip nedora ir niekinti dėl kitokių įsitikinimų o ,tuo labiau versti priimti įsitikinimus prievarta. Jūs turite teisę turėti savo įsitikinimus, jų laikytis..., pats daryti sprendimus ir nešti atsakomybę - manau tame yra žmogaus panašumas į Dievą. Tačiau Jūs turite teisę žinoti, kad Jūsų galimybės gyvenant su Dievu, kur kas pranašesnės . Tikrai tikiu, kad Dievas rūpinasi ir žmonių sveikata. Juk dėl to jūs- medikai esate. Ir esu dėkingas medikams, kada jie sąžiningai ir kvalifikuotai dirba savo darbą. Dar šiąnakt vieno brolio vaiką, sunkiai susižalojusį dviračiu, operavo Jūsų kolegos - ačiū jiems. Medikai susiuvo - Dievas sugydys http://sciencevideos.wordpress.com/2008/01/26/dna-replication-linklist/_______________ Sėkmės... ir te laimina Jus Dievas
|
|
|
#159 Fri Jul 11, 2008 1:43 pm
|
|
Narys
|
Na truputi nesusieju elementarios ligos remisijos su Dievo egzistavimu/neegzistavimu... Trumpai- hepatitas B yra virusinis susirgimas, perduodamas per organizmo skysčius, nuo jo miršta tik 5-10 proc. pacientų (realiai panašiai kaip ir nuo gripo sukeltų komplikacijų), dažniausiai yra arba pasveikstama arba tampi viruso nešiotoju. Kadangi liga virusinė, efektyvių vaistų nėra, kovojama tik su pasekmėmis, t.y. jei laiku paciento imuninė sistema prigamins reikiamą kiekį antikūnių -pasveiksi, gydytojo pareiga ir yra stiprinti imuninę sistemą, paskirti griežtą dietą (jokio C2H5OH, riebalų, kavos, t.y. jokios apkrovos kepenims ir kasai) ir stebėti, kad kepenys necirozuotų, viskas, toliau arba išsikapstai arba ne, loterija kitaip sakant komplikuotais atvejais. Ir tai, kad Jūsų draugas išsikapstė Jus įtikina, kad yra Dievas? Aš beabejo įsivaizduoju koks laimingas tas draugas buvo, kai praktiškai jau atsisveikinęs su visais vėl grįžta į normalų gyvenimą, tačiau ką tai keičia? Galiu pateikti ir pavyzdį iš savo vaikystės, būdamas mažas bėgu per gatvę iš mokyklos ir staiga išgirstu žviegiančius ratus, suakmenėju ir per porą cm nuo mano krūtinės sustoja beros Moskvichiaus bamperis. Ar turėčiau dėkoti Dievui, kad galiu čia dabar rašinėti, ar vairuotojui, kuris tą dieną nusprendė blaivas sėsti už vairo ir spėjo sureaguoti į išbėgusį į gatvę vaikį? Cituoti Tikrai tikiu, kad Dievas rūpinasi ir žmonių sveikata. Juk dėl to jūs- medikai esate. ...
Sveikata turėtų rūpintis kiekvienas, medikas reikalingas tik kai jau pats negali ja pasirūpinti, gydytojas tik turi daugiau žinių (o joms įgyti reikia 10-12 metų baisiai sunkiai mokytis, joks Dievas jų į smegeninę neįkiša). Ir blogiausiai būna tada, kai žmogus patiki savo sveikatą ar gyvybę tik Dievui ir nesikreipia kvalifikuotos pagalbos, tokiu atveju imuninė sistema arba padės išsikapstyti arba ne. Elementarus susirgimas "eliminuojantis" Dievo įsikišimą ir "stebuklingą" išgyjimą yra ŽIV sukeltas AIDS-melskis kiek nori, atgailauk, bet jei nesikreipsi kvalifikuotos pagalbos užsilenksi nuo elemntaraus peršalimo ar bet kokios mizernos infekcijos -tiesiog nėra kam kovoti su ja. P.S. šiaip aš ne gydytojas, turiu aukštąjį medicinį išsilavinimą (KMU), tačiau dirbu adminstracinį darbą mokslinių tyrimų srytyje, labai kvalifikuotai tikrai negaliu atsakyti į kai kuriuos klausimus. _______________ "Argi neužtenka matyti, kad sodas yra nuostabus, ar būtina dar ir tikėti, kad po juo gyvena fėjos" Douglas Adams
|
|
|
#160 Fri Jul 11, 2008 2:39 pm
|
|
Narys
Prisijungė: Apr 2008
Vieta: Kur sirpsta vyšnios...raudonos, kad pravirkt gali;)
|
Nu, aš tože turiu ne vieną panašų liudijimą. Bet nemanau, kad turėčiau pateikinėti juos čia kartu su MAN AKIVAIZDŽIOMIS STEBUKLŲ DETALĖMIS, bo vistiek p.Shrunhen_Head to stebuklo nematys, pripaišys ir nurašys atsitiktinumui, medikų kompetencijai ar dar kažkam. Vat tuo mes ir skirtingi: per kai kuriuos įvykius tikintis realiai 'pačiupinėja' Dievą, o netikintis ir toliau įsirežęs aiškins, jog tiesing "atsidūriau reikiamoj vietoj reikiamu laiku", ar panašiai, priklauso nuo situacijos. _______________ "Aš galvojau: "nebeminėsiu Jo ir nebekalbėsiu Jo vardu. Tačiau Jo žodis manyje buvo tarsi ugnis, uždaryta mano kauluose, aš stengiausi susilaikyti, bet negalėjau"..." (Jer 20,9)
|