Kauno Krikščionių Bažnyčios diskusijų lenta

KKB forumas » Dievas » Kalėdos

Kalėdos

Moderatoriai: Paulius, Robertas, rytis.

Puslapis: « < 1 2 3

Autorius Pranešimas
Narys
Prisijungė: May 2005
Vieta: Kaunas
Bim ir Bam rašė
labai jau as noreciau suzinoti kaip cia man uzsiregistruot :!: :?:

kai ieini i pacia pradzia forumo.. ten yra langeliai ivesti savo nika ir slaptazodi..uz ju yra "registracija" ar kazkas panasaus..
taciau tera vienintelis istatymo leidejas ir teisejas, butent tas, kuris gali isgelbeti ir prazudyti. O KAS GI TU TOX, KAD TEISTUM ARTIMA?! jok 4:12
Narys
Mindaugas rašė
...aciu Dievui , kad pasveiko, nors skotas Jam ir nesimelde.

Berods aiskiai pasakiau - dievas cia niekuo neprisidejo ir dekoti jam nera reikalo.
Mindaugas rašė
Taigi skotas gavo dar viena galimybe pasitaisyti:)

tai kad dievas ir nesiruose jam duoti sanso taisytis, tas skotas dievo atzvilgiu dar blogesnis pasidare - pradejo slapstytis nuo gydytoju ji tyrusiu ir nori susikrauti sau kapitala, taip nesuteikdamas galimybiu gydytojams suzinoti kaip jam pavyko pasveikti, bei, pasinaudojant tomis ziniomis, isgydyti kitus.
Mindaugas rašė
o kokios priemones reik tikrumui nustatyti ..? faktu?

Taip.
Ugnuze rašė
* chi.. matau diskusija apie KALEDAS tiesiog verda :lol:

Ta proga - Geru svenciu! :D Tikintys ar - ne, vistiek laisvadieniai nekenkia :D
Vieta: kaunas
Pta rašė
Ta proga - Geru svenciu! :D Tikintys ar - ne, vistiek laisvadieniai nekenkia :D

Čia jau nesiginčysim :)

Visiems geru, prasmingų švenčių.

:D
Narys
Jezus tare: "Zmogaus Sunus atejo ieskoti ir gelbeti, kas buvo prazuve." sveikinu jus su Didziausia metu svente! - Jezaus Kristaus gimtadieniu! :)
taciau tera vienintelis istatymo leidejas ir teisejas, butent tas, kuris gali isgelbeti ir prazudyti. O KAS GI TU TOX, KAD TEISTUM ARTIMA?! jok 4:12
Narys
Ugnuze rašė
Jezus tare: "Zmogaus Sunus atejo ieskoti ir gelbeti, kas buvo prazuve." sveikinu jus su Didziausia metu svente! - Jezaus Kristaus gimtadieniu! :)

Nu pagal paskutinius duomenis, tai is turejo gimti kazkur liepos viduryje. Tariamas Kristaus gimtadienis - gruodzio 25 d. buvo pradetas svesti tik IV a. (tuo metu, kai niekas negalejo pasakyti ar isvis buvo toks asmuo kaip JK) pakeiciant ir isstumiant senesnes pagoniskas sventes - kalendras, bei romeniskas saturnalijas.
Pta rašė
Nu pagal paskutinius duomenis, tai is turejo gimti kazkur liepos viduryje. Tariamas Kristaus gimtadienis - gruodzio 25 d. buvo pradetas svesti tik IV a. (tuo metu, kai niekas negalejo pasakyti ar isvis buvo toks asmuo kaip JK) pakeiciant ir isstumiant senesnes pagoniskas sventes - kalendras, bei romeniskas saturnalijas.

Del datos nesigincysime :) Praktiskai naudos is to jokios. O tai ir nekeicia esmes. Bet tai nurodo i tai, kad jau ir IV a. buvo poreikis tautoje tokiai sventei.
Datu sutapatinimas, tam tikras politinis - psichologinis elementas.
Sutinku, kad taip buvo bandoma pasalinti is dalies tautos, kurie laikesi senu paprociu, tradiciju tai, kas buvo nepriimtina kaip krikscioniskai visuomenei, bet tenka pripazinti, kad tai turejo neigiamu pasekmiu.
Dalis pagonisku apeigu integravosi i tap vadinama krikscioniska kultura, ka akivaizdziai turime Lietuvoje - katalikiskoje salyje.
Taigi tai tik dar karta patvirtina, kad "is virsaus" nuleidziame religine sistema, kuri nedaug duoda naudos paciam tikejimui, ir suteikia progos priesininkams pasisaipyti gana teisetai.
Bet Jezus pasake, kad zmogui butina gimti is naujo, o tai neateina per religines apeigas.
Pta juk tai, kad buvai pakrikstytas, kaip kudykis, nesuveike, kad automatiskai pataptum krikscioniu, deja kaip ir mano gyvenime...
Taigi Jezus turi ateiti i zmogaus gyvenima, jo vidini zmogu, kad prasidetu kazkas naujo, jo - jau kaip tikincio - zmogaus gyvenime.

Pta rašė
IV a. (tuo metu, kai niekas negalejo pasakyti ar isvis buvo toks asmuo kaip JK)

Taigi sutapatinimas tam tikru datu su asmeniu - Jezumi Kristumi - nurodant i jo gimima tai, vis del to, parodo, kad tuo laiku buvo zinomas asmuo :D
Narys
Tai ka padovanojote Jezui gimtadienio proga?..
grybukas rašė
Tai ka padovanojote Jezui gimtadienio proga?..

O ka, "grybukas" kaledu nesvente?
Narys
rytis b rašė
[..]
O ka, "grybukas" kaledu nesvente?

nesvenciu, nebent siaip supuola i ta diena kas nors :) arba jei kas i svecius pakviecia, tai varau nachalia :)
Pta

Prisijungė: 2005 05 25

PranešimasParašytas: Pen. 2005 12 23, 20:31 Rašyti temą: Re: . Atsakyti su citata
Mindaugas rašo:
...aciu Dievui , kad pasveiko, nors skotas Jam ir nesimelde.

Berods aiskiai pasakiau - dievas cia niekuo neprisidejo ir dekoti jam nera reikalo.
Mindaugas rašo:
Taigi skotas gavo dar viena galimybe pasitaisyti:)

tai kad dievas ir nesiruose jam duoti sanso taisytis, tas skotas dievo atzvilgiu dar blogesnis pasidare - pradejo slapstytis nuo gydytoju ji tyrusiu ir nori susikrauti sau kapitala, taip nesuteikdamas galimybiu gydytojams suzinoti kaip jam pavyko pasveikti, bei, pasinaudojant tomis ziniomis, isgydyti kitus.
Mindaugas rašo:
o kokios priemones reik tikrumui nustatyti ..? faktu?

Taip.

Tu gal pazysti Dievo mintis? As neabejoju, kad is Dievo malones tas skotas gyvas(jei gyvas). O del skoto blogejimo pats skotas atsako:)
del Dievo veikimo. Mano mama turejo augli, ji meldes Dievui ir Jis ja isgyde. cia faktas?
rytis b
Svečias
grybukas rašė
[..]

nesvenciu, nebent siaip supuola i ta diena kas nors :) arba jei kas i svecius pakviecia, ...

tai ir nei dovanu ... nei kam ... nei pati gavai? :(
Narys
rytis b rašė
[..]tai ir nei dovanu ... nei kam ... nei pati gavai? :(

Kam man tos dovanos?.. juk ne mano gimimo diena :) Gavaui naujuju metu proga nauja kalendoriu- uzrasu knygute.. Bo jau sena buvo besibaigianti :)
:roll: o man liudna kad tu sitaip.. man tai yra viena is paciu graziausiu svenciu.. 8)
Narys
Ugnuze rašė
:roll: o man liudna kad tu sitaip.. man tai yra viena is paciu graziausiu svenciu.. 8)
ta svente ne man, o man tik papildomi laisvadieniai..
Mindaugas rašė
...Tu gal pazysti Dievo mintis? As neabejoju, kad is Dievo malones tas skotas gyvas(jei gyvas). O del skoto blogejimo pats skotas atsako:)

Kuo pagristas tavo neabejojimas?
Mindaugas rašė
del Dievo veikimo. Mano mama turejo augli, ji meldes Dievui ir Jis ja isgyde. cia faktas?

Ne.
atsiprasant ir tema ir diskutas BE RYSIO. kazkoks byzalas. kur cia kaledos , kur cia velykos. jei neturit ka pasakyti tai nesakykit nieko. Abi shventes turi pagoniskas saknis, o krikscionybe visur vare ta pacia politika - mitologijos ir svenciu asimiliacija, pritaikymas savo reikmems. Labai shauni ir pasiteisinusi politika. gerai kad kunigai baznyciose to nepasakoja parapijieciams. zodziu shveskim, ir nesukim galvos.

Puslapis: « < 1 2 3

KKB forumas » Dievas » Kalėdos