| Autorius |
Pranešimas |
|
|
#1 Tue Mar 04, 2008 1:12 am
|
|
Narys
Prisijungė: Oct 2007
|
Nes Kristus taip moke,ir Jo mokiniai... Neapleiskite susirinkimo sventuju... O jeigu mes krikscionys...mes turime juo sekti t.y. buti tokie kaip jis...kitaip mes veidmainiai
|
|
|
#2 Fri Mar 07, 2008 11:02 pm
|
|
Narys
Prisijungė: Mar 2008
|
Raimisz rašė Nes Kristus taip moke,ir Jo mokiniai... Neapleiskite susirinkimo sventuju... O jeigu mes krikscionys...mes turime juo sekti t.y. buti tokie kaip jis...kitaip mes veidmainiai
mes negalim but tokie kaip jis mes te galim but panasus 
|
|
|
#3 Fri Mar 28, 2008 10:40 pm
|
|
Narys
Prisijungė: Mar 2008
|
mums galu gale reikia ismokti priprasti buti kartu, slovinti musu Viespati kartu, melstis Jam kartu ir ieskoti Jo karalystes kartu, mes turime myleti vienas kita ir moketi buti kartu, nes ten, kur Viespats mus surinks, busime kartu gi ir kaip tu ruosiesi ismokti myleti savo artima ir jam padet miegodamas lovoje sekmadieni ar kita susirinkimo diena, taigi visos sesutes ir broliukai tinginiukai darykit isvadas.... 
|
|
|
#4 Mon Apr 07, 2008 7:39 pm
|
|
Narys
Prisijungė: Apr 2008
Vieta: kaunas, laikinai pikeliai(kedainiai)
|
edgaras pasakė:ėjimas į bažnyčia tai - ėjimas arčiau Jėzaus Kristaus!!! Juk mes Jo vaikai ir turim GALIMYBĘ IR MALONĘ mokintis ir sekti Jo keliu,parodydami savo meilę ir paklusnumą Jam..Ar tai nieko verta galimybė??
|
|
|
#5 Sat May 03, 2008 10:32 pm
|
|
Narys
Vieta: Kur sirpsta vyšnios...raudonos, kad pravirkt gali;)
|
Be bažnyčios neilgai teišsilaikysi tikėjime...bent man - nepavyko. _______________ "Aš galvojau: "nebeminėsiu Jo ir nebekalbėsiu Jo vardu. Tačiau Jo žodis manyje buvo tarsi ugnis, uždaryta mano kauluose, aš stengiausi susilaikyti, bet negalėjau"..." (Jer 20,9)
|
|
|
#6 Tue May 06, 2008 1:19 am
|
|
Narys
Prisijungė: Nov 2005
|
Jei svarstome ar eiti į bažnyčią , tai išsiaiškinkime ar ne pamiegoti einame, jei tai pasitvirtintų ir nuspręsta į bažnyčią neiti, nes norisi pamiegoti, tai pasitikrinkime ar nenumirėme, jei psirodytų, kad numirėme, tai būtinai eikime į bažnyčią, nes ten galima sutikti Jėzų kuris prikelia numirėlius 
|
|
|
#7 Tue May 13, 2008 11:45 am
|
|
Narys
Prisijungė: May 2008
|
Paantrinsiu p. Valdui, tik bažnyčioje galite stebėti unikalias simbolinio kanibalizmo apraiškas... Gal Bažnyčia vis tik ryšis atsisakyti šios archaiškos tradicijos?
|
|
|
#8 Tue May 13, 2008 2:07 pm
|
|
Narys
|
Ar gerbiama (s) Džiovinta Galva yra buvusi kkb? Prašau pagrįsti konkrečiais teiginiais kas šioje (ir kitose protestantiškose bažnyčiose) jums panašėja į kanibalizmo apraiškas. Pagarbiai - neri _______________ "Aš galvojau: "nebeminėsiu Jo ir nebekalbėsiu Jo vardu. Tačiau Jo žodis manyje buvo tarsi ugnis, uždaryta mano kauluose, aš stengiausi susilaikyti, bet negalėjau"..." (Jer 20,9)
|
|
|
#9 Tue May 13, 2008 2:08 pm
|
|
Narys
|
Ar gerbiama (s) Džiovinta Galva yra buvusi kkb? Prašau pagrįsti konkrečiais teiginiais kas šioje (ir kitose protestantiškose bažnyčiose) jums panašėja į kanibalizmo apraiškas. Pagarbiai - neri _______________ "Aš galvojau: "nebeminėsiu Jo ir nebekalbėsiu Jo vardu. Tačiau Jo žodis manyje buvo tarsi ugnis, uždaryta mano kauluose, aš stengiausi susilaikyti, bet negalėjau"..." (Jer 20,9)
|
|
|
#10 Tue May 13, 2008 2:19 pm
|
|
Narys
|
Persiprašau, nieko nenorėjau įžeisti, tiesiog teko matyti (ir ne kartą) romos katalikų bažnyčioje laikomas mišias, kurių pagrindinis akcentas yra simblonis Kirstaus kūno valgymas plotkelių pavidalu ir Kristaus kraujo gėrimas vyno pavidalu. Man tai atrodo truputi makabriška. Dėl protestantiškųjų mišių -prisipažinsiu -tikrai nežinau -visos ceremonijos kažkaip neištaikė pasižiūrėti, minėtą posakį taikiau tik romos katalikų mišioms.
|
|
|
#11 Tue May 13, 2008 2:57 pm
|
|
Narys
|
Truputėli papildysiu -KKB santrumpa man savaime asiciavosi su Krikščionių katalikų Bažnyčia, tik po ponios (panelės) Neri komentaro pažvelgiau į pilną antraštę puslapio viršuje, tačiau pačio klausimo esmė nuo to nesikeičia. Protestantiškose bažnyčiose teko lankytis, jos tikrai labai kuklios ir paprastos lyginant su romos katalikų.
|
|
|
#12 Tue May 13, 2008 3:00 pm
|
|
Narys
|
Viskas ok, atsiprašinėti nereikia, tikrai neįsižeidžiau. Kalbant konkrečiai mano atveju, turiu daug negatyvių patirčių iš katalikybės. Gan ilgą laiką teko dirbti katalikiškoje įstaigoje, būti aktyvia šios sistemos nare, iš dalies galbūt tas neigiamų dalykų matymas šios struktūros viduje ir lėmė, kad vieną gražią dieną spjoviau ir išėjau pirma iš darbo, o neužilgo ir nutraukiau visus ryšius su katalikybe. Taigi. Būtų tiek kol kas. _______________ "Aš galvojau: "nebeminėsiu Jo ir nebekalbėsiu Jo vardu. Tačiau Jo žodis manyje buvo tarsi ugnis, uždaryta mano kauluose, aš stengiausi susilaikyti, bet negalėjau"..." (Jer 20,9)
|
|
|
#13 Tue May 13, 2008 3:10 pm
|
|
Narys
|
Panelė neri  ok, apsieikim be mandagybių, nes per saldu gali pasidaryti. Šiai, manau, visgi būt neblogai, kad kas iš moderatorių apsilankytų, jie galėtų suteikti konkretesnės ir išsamios informacijos. Nes įdomiai bei protingai mąstai. Gera diskutuoti su žmonėmis, kurių taktika yra ne puolimas, o aiškinimasis to, kame trūksta pažinimo. _______________ "Aš galvojau: "nebeminėsiu Jo ir nebekalbėsiu Jo vardu. Tačiau Jo žodis manyje buvo tarsi ugnis, uždaryta mano kauluose, aš stengiausi susilaikyti, bet negalėjau"..." (Jer 20,9)
|
|
|
#14 Sat Jul 05, 2008 9:06 pm
|
|
Moderatorius
Prisijungė: May 2005
Vieta: Kaunas
|
Moderatoriai!!!! Aūū. Neri prašė atsiliepti. Gal negirdėjote. _______________ “Ir kas gi pažino Viešpaties mintį? Ir kas buvo Jo patarėju?”
|
|
|
#15 Sun Jul 06, 2008 4:27 pm
|
|
Narys
|
Labas rytas. Sveikinam atsibudus ;-D Be to, visi seniai kažkur išėjo. Einu ir aš. _______________ "Aš galvojau: "nebeminėsiu Jo ir nebekalbėsiu Jo vardu. Tačiau Jo žodis manyje buvo tarsi ugnis, uždaryta mano kauluose, aš stengiausi susilaikyti, bet negalėjau"..." (Jer 20,9)
|
|
|
#16 Sun Jul 06, 2008 4:30 pm
|
|
Narys
|
Labas rytas. Sveikinam atsibudus ;-D Be to, visi seniai kažkur išėjo. Einu ir aš. _______________ "Aš galvojau: "nebeminėsiu Jo ir nebekalbėsiu Jo vardu. Tačiau Jo žodis manyje buvo tarsi ugnis, uždaryta mano kauluose, aš stengiausi susilaikyti, bet negalėjau"..." (Jer 20,9)
|
|
|
#17 Fri Jul 11, 2008 10:27 am
|
|
Narys
Prisijungė: Nov 2005
|
neri rašė Labas rytas. Sveikinam atsibudus ;-D Be to, visi seniai kažkur išėjo. Einu ir aš.
Neri, čia aš, buvau Vartotojo vardas: valdas -> dabar, po pasisakymo (• KKB forumas » Dievas » Evoliucija » #143 » ) "pridėjus" sparnus gavosi ,kad esu Vartotojo vardas: vangel Buvau atostogose nuo diskusijų , nuvykęs į vietą, kurios koordinatės Mt 6:6 - tiek "pridiskutavom", kad reikėjo visa "perkramtyti" , pasimelsiti ir vėl "perkramtyti". Aleliuja! Viešpas maloningas ir ištikimas savo pažadams per amžius, Jam garbė. Amen!. Kviečiu pasižiūrėti "multikų" -> nuoroda yra poste • KKB forumas » Dievas » Evoliucija » #156 Thu 2008 Jul 10, 18:06 Jei būsi dėmesinga bus labai įdomu ir linksma pavyzdžiui: animacijoje apie Evoliuciją aiškiai pasakyta, kad viskas prasidėjo įvykus NEPAPRASTAM REIŠKINIUI - manau čia komlimentas Dievui - išties nepaprastas, tiesiog puikus sumanymas - sukurti Visatą man patinka, kai mokslo žmonės kietakaktiškai neneigia Dievo nuopelnų , o objektyviai ir visapusiškai siekia pažinti kūrinijos harmoniją. Manau to derėtų laikytis ir mums - tikintiesiems nesuabsoliutinant savo suvokimo ir žinių gylio apie dvasinį pasaulį. iki susitikimo  _______________ Sėkmės... ir te laimina Jus Dievas
|
|
|
#18 Fri Jul 11, 2008 12:14 pm
|
|
Narys
|
Cituoti pavyzdžiui: animacijoje apie Evoliuciją aiškiai pasakyta, kad viskas prasidėjo įvykus NEPAPRASTAM REIŠKINIUI - manau čia komlimentas Dievui - išties nepaprastas, tiesiog puikus sumanymas - sukurti Visatą
Na aš manau, kad Didysis Sprogimas yra nepaprastas reiškinys, kaip novos sprogimas ar gyvybės Žemėje atsiradimas....Kodėl tai iš karto tampa komplimentu Dievui? Ir išties mokslo žmonės kietakaktiškai neneigia Dievo nuopelnų, jie tik tokių neranda  , kam neigti tai, ko neturi ir turėti negali? _______________ "Argi neužtenka matyti, kad sodas yra nuostabus, ar būtina dar ir tikėti, kad po juo gyvena fėjos" Douglas Adams
|
|
|
#19 Fri Jul 11, 2008 2:10 pm
|
|
Narys
|
Nu... Filmukai geri, be abejo. Tik tiek ir tenorėjau pasakyt, bo daugiau nelabai randu ką šiton temon. Iki  _______________ "Aš galvojau: "nebeminėsiu Jo ir nebekalbėsiu Jo vardu. Tačiau Jo žodis manyje buvo tarsi ugnis, uždaryta mano kauluose, aš stengiausi susilaikyti, bet negalėjau"..." (Jer 20,9)
|
|
|
#20 Sat Jul 12, 2008 7:42 am
|
|
Moderatorius
|
Shrunken_Head rašė Ir išties mokslo žmonės kietakaktiškai neneigia Dievo nuopelnų, jie tik tokių neranda  , kam neigti tai, ko neturi ir turėti negali?
Tas pasakymas "mokslo žmonės" labai neapibrėžtas. Pvz. mokslo žmogus C. S. Lewis randa labai daug Dievo nuopelnų daugelyje sričių. Kitas, nedamatantis, neranda, arba nenori rasti. Taigi, čia kaip pažiūrėsi.  _______________ “Ir kas gi pažino Viešpaties mintį? Ir kas buvo Jo patarėju?”
|
|
|
#21 Sat Jul 12, 2008 1:10 pm
|
|
Narys
|
Dar galima žiūrėti žiūrėti ir dar žiūrėti... Akys išvarvėjo, o tep nieko i nepamatei. Kap toj patarlėj: "žiūri į knygą - mato špygą". Jei nenorės tai ir nepamatys, nors pirštu baksnok. _______________ "Aš galvojau: "nebeminėsiu Jo ir nebekalbėsiu Jo vardu. Tačiau Jo žodis manyje buvo tarsi ugnis, uždaryta mano kauluose, aš stengiausi susilaikyti, bet negalėjau"..." (Jer 20,9)
|
|
|
#22 Mon Jul 14, 2008 7:56 am
|
|
Narys
|
Cituoti Tas pasakymas "mokslo žmonės" labai neapibrėžtas. Pvz. mokslo žmogus C. S. Lewis randa labai daug Dievo nuopelnų daugelyje sričių. Kitas, nedamatantis, neranda, arba nenori rasti.
Pritariu, tikrai neapibrėžtas, gal todėl ir pateikiat C.S.Lewis kaip mokslininką -jis rašytojas, teologas, plius dar 19 amžiaus...Pateikit "tiksliukų" šiuolaikinių. Dėl to neranda/nenori rasti -tai kad mes jau sutarėm, kad Dievas neįrodomas ir remiasi tik tikėjimu, tai sakau gal nepradėkim vėl? Jeigu norit pradėti, turėkit omenyje, kad remiantis nekaltumo prezumpcija, teiginio įrodymo našta gula ant pačio teigiančiojo pečių... _______________ "Argi neužtenka matyti, kad sodas yra nuostabus, ar būtina dar ir tikėti, kad po juo gyvena fėjos" Douglas Adams
|
|
|
#23 Mon Jul 14, 2008 9:04 pm
|
|
Moderatorius
|
Shrunken_Head rašė Pritariu, tikrai neapibrėžtas, gal todėl ir pateikiat C.S.Lewis kaip mokslininką -jis rašytojas, teologas,
Jis istorikas ir priedo rasytojas ir teologas. Teologu tapo gerokai veliau, kai nagrinėdamas istoriją atrado, kad Jėzus Kristus tikrai Dievo sūnus. (Tai aprašoma jo knygoje Jėzus ne tik dailidė) Kas liečia šiuolaikinį mokslą, tai jis sparčiai kinta todėl labai sunku teigti kažkuriuos teiginius kurie po poros metų bus paneigti.  _______________ “Ir kas gi pažino Viešpaties mintį? Ir kas buvo Jo patarėju?”
|
|
|
#24 Mon Jul 14, 2008 9:10 pm
|
|
Moderatorius
|
Beje, teologija irgi mokslas. _______________ “Ir kas gi pažino Viešpaties mintį? Ir kas buvo Jo patarėju?”
|
|
|
#25 Tue Jul 15, 2008 7:31 am
|
|
Narys
|
Teologija (gr. θεος, theos – Dievas + λογος logos – mokslas, žodis) – religijos tyrimas iš religinės pozicijos, arba religinė teorija, siekianti protu pagrįsti religines dogmas ir tikėjimą. Ne visos religijos turi teologiją, nes teologija daro prielaidą, kad remiantis filosofiniais principais ir apreiškimu galima racionaliai mąstyti apie Dievą ir dieviškumą. (čia iš wiki). Mano nuomone teologija tas pats kas filosofiškai įrodinėti geltonojo drambliuko gyvenančio Marse egzistavimą remiantis kito lsd apsiėdusio žmogelio svaisčiojimais (žodžiu ir raštu) apie tą patį geltonąjį drambliuką  _______________ "Argi neužtenka matyti, kad sodas yra nuostabus, ar būtina dar ir tikėti, kad po juo gyvena fėjos" Douglas Adams
|