Kauno Krikščionių Bažnyčios diskusijų lenta

KKB forumas » Dievas » Askirkite vilkus tarp aviu

Askirkite vilkus tarp aviu

Moderatoriai: Paulius, Robertas, rytis.

Puslapis: 1 2 >

Autorius Pranešimas
Narys
Prisijungė: Oct 2007
Nes forume reikiasi antichristas
PTA
Man jo nuosirdziai gaila
Visi jo klauimai griauti Krikscionybe,
Manau jis arba KGB istas,arba musulmonas arba pedikas...Nes jie labai suinteresuoti giruati krikscionybe
http://www.newgeneration.lv/rus/ngtv/videomateriali/konferencia__noabr__2007/?doc=3610
Narys
Prisijungė: Jan 2008
Raimisz rašė
Nes forume reikiasi antichristas
PTA
Man jo nuosirdziai gaila
Visi jo klauimai griauti Krikscionybe,
Manau jis arba KGB istas,arba musulmonas arba pedikas...Nes jie labai suinteresuoti giruati krikscionybe
http://www.newgeneration.lv/rus/ngtv/videomateriali/konferencia__noabr__2007/?doc=3610

Ir po tokiu zodziu tu save laikai kriksioniu? Jei tavo kriksionybe yra tvirta ir tikejimas tvirtas tai forumas manau jos nelabai gali sugriauti. Gal Pta ir raso agresyviai bet tai zmogus turitntis kitokia nuomone ir kitoki mastyma ar del to ji yra antichristas?
Manau del nuosirdaus gailescio tu meluoji tu jo tiesiog nekenti kas yra nelabai kriksioniska kiek as acimenu.
Ir ne pedikai, o homoseksualai..
Narys
Prisijungė: Nov 2005
ma3 rašė
Gal Pta ir raso agresyviai bet tai zmogus turitntis kitokia nuomone ir kitoki mastyma ar del to ji yra antichristas?

to ma3: ... ir kiekviena dvasia, kuri neišpažįsta Jėzaus Kristaus kūne atėjusio, nėra iš Dievo. Tokia - iš antikristo, apie kurį girdėjote, kad jis ateisiąs. Jis jau dabar yra pasaulyje. (1Jon 4:3)

Ši žinia yra karti... Taigi Raimisz teigia tai kas parašyta biblijoje.
Manau, kad tie, kas uoliai bando įrodyti, kad Dievo nėra, tikrai patarnauja velniui. Šis savo pralaimėjimą ir baigtį žino... Todėl siunta. Tačiau būdamas nenuolankus Dievui, iš paskutiniųjų stengiasi kuo daugiau suklaidinti ir nusitemti kartu su savim į jam ir jo tarnam nulemtą pražūtį. Tikrai liūdna...
Todėl Jėzus ir pašaukė sekti mokytinius Jį - tą, kuris atėjo gelbėti paklydusios kaimenės.

Smerkti nuodėmę ir smerkti asmenį - tai du skirtingi dalykai.

ma3 rašė
Ir ne pedikai, o homoseksualai..

hmm ... o kodėl? Juk , nors skamba skirtingai, bet prasmė - ta pati. O gal aš klystu? Paaškink. Juk ir dėl jų Kristus paaukojo save. Juk ir jiems pažadėtas išlaisvinimas iš nuodėmės pančių ir malonė per tikėjimą Jėzumi.
Narys
Prisijungė: Apr 2008
Vieta: kaunas, laikinai pikeliai(kedainiai)
Visi turi savo nuomone,bet parasyta:pasitikek Viespaciu visa sirdimi ir nesiremk savo supratimu.Pat3:5
Valdas rašė
to ma3: ... ir kiekviena dvasia, kuri neišpažįsta Jėzaus Kristaus kūne atėjusio, nėra iš Dievo.
Visko yra pasaulyje. Į kokią "lentynėlę" siūlytum padėti krikščionis gėjus? Juk jie išpažįsta Kristų savo Viešpačiu ir gelbėtoju.
Valdas rašė
hmm ... o kodėl? Juk , nors skamba skirtingai, bet prasmė - ta pati. O gal aš klystu? Paaškink.
Bet kokiu atveju tai skirtingi dalykai. "Pedikais" pašaipiai vadinami pedofilai, žmonės, kurie jaučia seksualinį potraukį vaikams. Homoseksualai tai žmonės jaučiantys lytinį potraukį tai pačiai lyčiai.
Narys
Vieta: Kur sirpsta vyšnios...raudonos, kad pravirkt gali;)
Veidmainiai. Ir taškas. Kaip jau sakiau, tai nesuderinami dalykai. Arba tu krikščionis, arba gėjus, dvigubo kelio nėra.
neri rašė
Veidmainiai. Ir taškas.
Tai, kad ne veidmainiai. Jei žmogus yra homoseksualus ir to nesliapia. Tai kur čia matai veidmainystę?
neri rašė
Kaip jau sakiau, tai nesuderinami dalykai. Arba tu krikščionis, arba gėjus, dvigubo kelio nėra.
'Ar krikščionis gali būti gėjumi?" čia įdomi tema, gal kas panašią sukurs. Sutik juk gali būti, kad homoseksualus žmogus išgirsta Evangeliją ir atgimsta, ateina į bažnyčią. Jis normalus, sveikas, protingas, išsilavinęs tik, kad homoseksualus. Ką siūlytum, uždrausti jam lankytis bažnyčioje? Kokiu pagrindu? Juk į bažnyčią ateina alkoholikai, narkomanai, mamos turinčios nesantuokinių vaikų, paleistuviai vyrai ir t.t. Dievas neatstumia nė vieno, kodėl turėtų atstumti homoseksualus? Gal tu be nuodėmės? :|
« Paskutini kartą redagavo Apolas Sun May 04, 2008 9:06 am. »
Narys
Jei homoseksualas ateis į bažnyčią, išgirs evangeliją, priims Dievą į savo širdį - neabejotinai gaus išlaisvinimą iš visų homoseksualizmų. Ir ne tik. Turiu galvoj, jei nuoširdžiai įtikės. Krikščionių didžiausias autoritetas yra biblija. Ar biblija sako, kad būdamas gėjumi gali tarnauti Dievui, būti krikščioniu? Aš to parašyta neradau, matyt, būsiu ką nors praleidusi.
neri rašė
Jei homoseksualas ateis į bažnyčią, išgirs evangeliją, priims Dievą į savo širdį - neabejotinai gaus išlaisvinimą iš visų homoseksualizmų.
Deja, bet tai nevyksta automatiškai.
Cituoti
Ir ne tik. Turiu galvoj, jei nuoširdžiai įtikės.
O kaip atskiri, kuris nuoširdžiai įtikėjo, o kuris ne?
 Krikščionių didžiausias autoritetas yra biblija. Ar biblija sako, kad būdamas gėjumi gali tarnauti Dievui, būti krikščioniu? Aš to parašyta neradau, matyt, būsiu ką nors praleidusi.
O kur rašo, kad homoseksualus žmogus negali įtikėti? Gal parodysi tokią eilutę?
Narys
Mielas Apolai, kadangi tavo lūpomis kalba Kristaus bažnyčia, nematau prasmės tęsti šiuos ginčus. Geriau imk būgnus bei kokią gitarą - gal kas ir prašviesės.
Mielas Apolai, kadangi tavo lūpomis kalba Kristaus bažnyčia, nematau prasmės tęsti šiuos ginčus. Geriau imk būgnus bei kokią gitarą - gal kas ir prašviesės.
neri rašė
Kliedi tu čia kažką.
Narys
Gal kliedžiu, o gal ir ne. Laikas parodys.
Apolas rašė
Valdas rašė
hmm ... o kodėl? Juk , nors skamba skirtingai, bet prasmė - ta pati. O gal aš klystu? Paaškink.
Bet kokiu atveju tai skirtingi dalykai. "Pedikais" pašaipiai vadinami pedofilai, žmonės, kurie jaučia seksualinį potraukį vaikams. Homoseksualai tai žmonės jaučiantys lytinį potraukį tai pačiai lyčiai.

Tikrai buvau neišmanėlis... ir iš tiesų prasmės - skirtingos. Pašiepti tikrai nieko nenorėjau , o supratimo stokojau - ačiū už paaiškinimą.

Kas dėl klausimo :Į kokią "lentynėlę" siūlytum padėti krikščionis gėjus?
nesiimu būti vertintoju ar teisėju - vienas yra Teisėjas. kuris pažįsta kiekvieną širdį. Jis teis teisingai ir jau teisia, ir Jo sprendimas jau yra mūsų širdyse. Tad kiekvienas asmeniškai atsakingas tik prieš Veišpatį Dievą.

Apolas rašė
Deja, bet tai nevyksta automatiškai.

Apolai rašai: deje , bet tai nevyksta automatiškai.
skamba liūdnai..., bet skubu pranešti gerą naujieną : Aleliuja... Viešpats Jėzus - mūsų Atpirkėjas gyvas. Dievo Sūnus atėjo į šią žemę kūne, ir savo auka ant kryžiaus atpirko mūsų (mano) kaltes. Trečią dieną prikeltas ir paimtas į Dangų, dabar sėdi Tėvo dešinėje, kad užtartų mus - Jo akivaizdoje ir siunčia mums Guodėją, Pagalbininką - Šventą Dvasią. Aleliuja... :D

Taip taip taip :) ... tai nevyksta automatiškai, nes mūsų Dievas ne filosofinė kategorija,ar koks gamtos visuotinių dėsnių rinkinys, ar religinis stabas, paklūstantis apeiginėm manipuliacijom, o Viešpats.
Jis - gyvas ir Jo širdis mylėti neatvėso, o ranka gelbėti - nesutrumpėjo . Aleliuja...
Jei kam neaišku, ko aš džiūgauju - skubu pasakyti : tikiu, kad turiu viltį Jame patapti tinkamu stovėti Dangiško Tėvo akivaizdoje ir vykdyti Jo valią.

Kas dėl homoseksualaus potraukio: tai jis nė kiek ne didesnė blogybė už heteroseksualią paleistuvystę.
Manau Dievas (Visagalis Sutvėrėjas) sukūrė žmogų tinkamą gyventi Jo akivazdoje , tačiau šėtonui paklusęs žmogus toliau klydinėja ir nuodėmiauja, kai netinkamu būdu (t.y. neatitinkančiu natūralių santykių ) bando patenkinki savo geidulius.
Manau, jei žmogus negeidžia kitos lyties, tai nereiškia, kad jis - ištvirkęs.
Jei jis geidulingai žvalgosi į kitą lytį, kad patenkintų savo aistras, o tuo labiau į save, savo lytį, vaikus , gyvūnus ir panašiai,... kas - visiškai priešinga Sutvėrėjo duotai prigimčiai - jis nusideda ( tarnauja pragaištančiam kūnui vadovaudamasis sugedusiu supratimu ir bandydamas pateisinti savo nuodėmingą geismą).

Taigi džiūgauju, nes tikras yra žodis (Jn 8:34-36):
Jėzus jiems tarė: "Iš tiesų, iš tiesų sakau jums: kiekvienas, kas daro nuodėmę, yra nuodėmės vergas.
Bet vergas nepasilieka namuose amžinai, o Sūnus pasilieka amžinai.
Jei tad Sūnus jus išlaisvins, iš tiesų būsite laisvi..."
Narys
Prisijungė: May 2008
Sekant Offtopicką -kodėl p. Valdai suplakate ir sulyginate homoseksualumą su paleistuvyste. Juk jie lygiai tokie patys žmonės. Įsivaizduokite save jų vietoje -jie lygiai taip kaip ir Jūs myli, nekenčia, pavyduliauja, vienintelis skirtumas, kad tą jie jaučia tos paties lyties asmeniui. Paleistuvystę aš suvokiu kaip sąmoningą norą "krušti" (atsiprašau dėl stačiokiškumo) viską kas juda ir atitinka vienintelį kriterijų -kelia geismą (ar tai bus vyras ar moteris ar ežiukas visiškai nesvarbu). Aš jokiu būdu neteisinu pedofilų, zoofilų ar nekrofilų, tačiau tai, ką du suagę asmenys veikia lovoje yra tik jų pačių reikalas, jei tai daroma su abipuse pagarba ir be prievartos. Statistika rodo, kad homoseksualios poros yra netgi pastovesnės nei heterseksualios poros.

Kas link temos -sutinku, kad PTA, Grybukas truputi perlenkia lazdą kabinėdamąsis prie kiekvienos frazės ir kartais jų teiginiai skamba galbūt įžeidžiančiai, tačiau taip jie pratę -pabandykite apsilankyti ir tiesiog paskaitinėti kokį skeptikų forumą -ten griežtai reikalauja autoritetingų šaltinių pagrįsti kiekvienam teiginiui, ir šaltinis "viena bobutė sakė girdėjusi" niekaip nepraeis. Jeigu gerb. PTA skaito šias eilutes, norėčiau paprašyti šiek tiek tolerancijos ir supratimo, puolimas yra gera taktika, tačiau sudaro KKB forumo skaitytojams negatyvią nuomonę apie Jus.

Pagarbiai,
Džiovinta Galva :)
Narys
Shrunken_Head rašė
pabandykite apsilankyti ir tiesiog paskaitinėti kokį skeptikų forumą -ten griežtai reikalauja autoritetingų šaltinių pagrįsti kiekvienam teiginiui, ir šaltinis "viena bobutė sakė girdėjusi" niekaip nepraeis.
Bandėme, apsilankėme ir ką? Jie atmetinėja viską ko negalima apčiuopti 5 žmogaus pojūčiais, o tikinčius laiko ne tik "džiovintomis galvomis", bet ir menkystomis/idiotais. Nors pas pačius įdos veši, bet sumalonumu užbanins ir išvarys iš forumo žmogų, kuris pabado į tas jų įdas pirštu.
Narys
Bandžiau tik truputi pateisinti PTA ir Grybuką, žinau, kad ir skeptikų forumuose dažni "apsispjaudymai" ir pasikoliojimai - kartais žmonėms pritrūksta kantrybės diskutuojant (ypač jei oponentas) neišmano pagrindinių diskusijos taisyklių ir dažnai daro argumentacijos klaidas. Noriu atkreipti dėmesį, kad kažkieno laikymas menkystomis/idijotais niekaip nesusijęs su įdų turėjimu/neturėjimų (nebent Jūs pats manote, kad tikėjimas yra įda :".......tikinčius laiko ne tik "džiovintomis galvomis", bet ir menkystomis/idiotais. Nors pas pačius įdos veši,.......". Ir ar šita forumo tema nebuvo suformuluot tam, kad išbaninti nekuriuos asmenis?
Tačiau galbūt aš neteisingai supratau minėtą Jūsų išsireiškimą -kokias įdas Jūs turite omenyje?
Einame galbūt iki to -ar bedievis irgi gali būti moralus žmogus?
Narys
Shrunken_Head rašė
Noriu atkreipti dėmesį, kad kažkieno laikymas menkystomis/idijotais niekaip nesusijęs su įdų turėjimu/neturėjimų (nebent Jūs pats manote, kad tikėjimas yra įda :"
Skeptikai mano, kad tikėjimas yra ydingas. Tai yra kvailas ir niekaip logiškai nepaaiškinamas. O ko negalima logiškai paaiškinti tas yra fantazijos.
Cituoti
Ir ar šita forumo tema nebuvo suformuluot tam, kad išbaninti nekuriuos asmenis?
Gal.
Cituoti
Tačiau galbūt aš neteisingai supratau minėtą Jūsų išsireiškimą -kokias įdas Jūs turite omenyje? Einame galbūt iki to -ar bedievis irgi gali būti moralus žmogus?
Netikintis gali būti moralus. Tai rodo mano gyvenimo praktika. Bet tas pats skeptikas padeda savo logiką ir argumentus į šalį kai tai jam yra naudinga ir užvaldytas emocijų elgiasi ne pagal tiesą.
Narys
Apolas rašė
Skeptikai mano, kad tikėjimas yra ydingas. Tai yra kvailas ir niekaip logiškai nepaaiškinamas. O ko negalima logiškai paaiškinti tas yra fantazijos.

Truputi nesutiksiu su Jūsų teiginiu -skeptikai (čia iš mano varpinės, neteigiu už visus) mano, kad ne pats tikėjimas yra įdingas, o iš jo išplaukiantys prietarai ir nepagrįsti draudimai bei noras "atversti" kitus į "tikrąjį kelią". Atkreipiu dėmesį -skeptikai ir ateistai tiesiog netiki, jie neorganizuoti, jie nesibeldžia sekmadienio rytą į Jūsų duris ir nebando išaiškinti "gerosios naujienos". Tikėjimas pgl mane yra progreso stabdis -todėl įdingas (siūlyčiau atkreipti dėmesį į krikščionių ar kitų religijų poziciją į kontracepciją, abortus, kamieninių ląstelių tyrimus, genetinio modifikavimo ir klonavimo eksperimentus). Pati savoka "tikėti (antgamtiniais dalykais) neskatina domėtis ir pažinti (pvz nepagalvojate, kad jeigu nebūtų norinčių suprasti ir ištirti kas yra maras, raupai ar cholera ir kaip išvengti šių ligų -mes kristume kaip musės ir dabar -nes "tikiu", kad tokia Dievo valia, "tikiu", kad taip jau Dievas surėdė, "tikiu", kad Dievas taip mus baudžia už mūsų nuodėmes.) Tiesiog būna kartais pikta, kai teistas su džiaugsmu naudojasi mokslo vaisiais, tačiau rėkia, kad to ir to daryti/tirti negalima, nes kišiesi į Dievo darbą. Manau tai tikrai nefantazijos, o argumentuotas atsakymas. Jeigu tikintieji apsiribotų savo įsitikinimais, garbininimu man nuoširdžiai tas pats kieno ir neprimetinėtų savo nuostatų kitiems -man tikrai būtų vienodai...
Apolas rašė
... Bet tas pats skeptikas padeda savo logiką ir argumentus į šalį kai tai jam yra naudinga ir užvaldytas emocijų elgiasi ne pagal tiesą.

Sutinku, kad visi mes žmonės, ir tiek Jūs tiek aš didelis klausimas kaip pasielgtume jeigu sakykim užkluptume kitą, prievartaujantį mano ar tamstos dukrą/sūnų. Drastiškas pavyzdys žinoma, tačiau emocijos toks jau dalykas -todėl ir yra tokia sąvoka kaip "afekto būsena".
Narys
Shrunken_Head rašė
Truputi nesutiksiu su Jūsų teiginiu -skeptikai (čia iš mano varpinės, neteigiu už visus) mano, kad ne pats tikėjimas yra įdingas, o iš jo išplaukiantys prietarai ir nepagrįsti draudimai bei noras "atversti" kitus į "tikrąjį kelią".
Dėl prietarų, tai reikėtų konkrečiai įvardinti "išplaukia" ar "neišplaukia". Niekas žmogui negali uždrausti skelbti savo įsitikinimų.
Cituoti
Tikėjimas pgl mane yra progreso stabdis -todėl įdingas (siūlyčiau atkreipti dėmesį į krikščionių ar kitų religijų poziciją į kontracepciją, abortus, kamieninių ląstelių tyrimus, genetinio modifikavimo ir klonavimo eksperimentus).
Na jau na jau. Tikėjimas kaip tik yra varomoji jėga ką nors teigiamo nuveikti gyvenime. O dėl tavo išvardintų dalykų tai reikia diskutuoti konkrečiai.
Cituoti
Pati savoka "tikėti (antgamtiniais dalykais) neskatina domėtis ir pažinti (pvz nepagalvojate, kad jeigu nebūtų norinčių suprasti ir ištirti kas yra maras, raupai ar cholera ir kaip išvengti šių ligų -mes kristume kaip musės ir dabar -nes "tikiu", kad tokia Dievo valia, "tikiu", kad taip jau Dievas surėdė, "tikiu", kad Dievas taip mus baudžia už mūsų nuodėmes.)
Krikščionys tiki konkrečiu Dievu, o ne antgamtiniais dalykais. Tarp medikų, mokslininkų yra daug ir tikinčių.
Cituoti
Tiesiog būna kartais pikta, kai teistas su džiaugsmu naudojasi mokslo vaisiais, tačiau rėkia, kad to ir to daryti/tirti negalima, nes kišiesi į Dievo darbą. Manau tai tikrai nefantazijos, o argumentuotas atsakymas.
Čia sutinku.
Cituoti
Jeigu tikintieji apsiribotų savo įsitikinimais, garbininimu man nuoširdžiai tas pats kieno ir neprimetinėtų savo nuostatų kitiems -man tikrai būtų vienodai...
O čia jau nieko nepadarysi. Demokratija yra daugumos valdžia.
Narys
Apolas rašė
Dėl prietarų, tai reikėtų konkrečiai įvardinti "išplaukia" ar "neišplaukia". Niekas žmogui negali uždrausti skelbti savo įsitikinimų.

Iš tikėjimo "išplaukiantys" prietarai: stebuklai (ligonių pagyjimas dėl maldų (labai labai pavojingas asmens sveikatai prietaras), įvairūs šv. dvasios apsireiškimai įv. pavidalu (iki haliucinacijų ir "balsas man pasakė ...."), įv. piktosios dvasios apsėdimai ir pan.), tikėjimas geresniu pomirtiniu gyvenimu (skatina nevertinti dabartinio -musulmonų savižudžiai geriausias to pavyzdys, kita vertus ar tikrai gyventumėte taip kaip dabar, jei staiga paaiškėtų, kad Dievo nėra (na tik prielaidą tokią iškelkim), arba numirus ir patekus prie dangaus vartų Jus pasitiktų Muhamedas su būriu skaisčių mergelių ir pasakytų "sorry ne tą Dievą garbinai :)").
Apolas rašė
.......Tikėjimas kaip tik yra varomoji jėga ką nors teigiamo nuveikti gyvenime. ....

ČIa žiūrint ką Jūs vadinate teigiamu dalyku (jei tai tik Dievo žodžio skelbimas ir gyvenimas pgl 2k metų senumo moralinius įsitikinumus.....). Aš progresu laikau gilesnį mus supančios aplinkos pažinimą ir būties sąlygų palengvinimu, o dabar priminkit kas ten viduramžiais mąstytojais kurendavo laužus, nenuskilo juk truputi Džordanui Brunui, Galilejo Galilėjui ir panašiems, tai kame progreso skatinimas?
O diskutuojant konkrečiai -romos katalikų požiūris į abortus, kontracepciją, genetinį modifikavimą ir klonavimą yra atvirai neigiamas (na bent jau pagrindinių jos vadovų). Tai apie kokį progresą mes galime kalbėti? Tiesa nžn Jūsų bažnyčios pozicijos šiais klausimais, todėl taikau šį teiginį tik kaip esant labai panašioms jų ir Jūsų pagrindinėms tkėjimo dogmomis, paremtomis tais pačiais raštais.
Apolas rašė
Krikščionys tiki konkrečiu Dievu, o ne antgamtiniais dalykais. Tarp medikų, mokslininkų yra daug ir tikinčių.

Na pats Dievas yra antgamtinė būtybė, kaip ir šv. dvasia ir Kalėdų senelis arba mažasis nematomas raudonasis kosminis bebras graužiantis Lenino batą ir besisukantis Marso orbitoje (šitą ką tik sugalvojau) -t.y. nematomas, neištiriamas, neapčiuopiamas mitinis personažas, kuris tiesiog tikima, kad egzistuoja.
Kas dėl medikų ir mokslininkų -tikslių tyrimų Lietuvoje nesama, tačiau JAV Nacionalinės mokslo akademijos narių tarpe tikintieji sudaro 7 proc., Nobelio premijos lauretų tarpe buvo tik 2 tikintieji (iš kelių šimtų). Dėl medikų Lietuvoje -tai gal nesiafišuoja, mes pažįstu vos keleta tokių (nepraktikuojantys katalikai (nesimeldžia, vaikšto į bažnyčią per šventes dėl tradicijų ir socialinių paskatų)), tiesa nuskambėjo karta vienoje ligoninėje (draugas pletkino), kad viena seselė Jahovos liudytoja...., o šiaip kūdai žinokit su tuo -kitas dalykas ar tikrai norėtumėte, kad medikas stabdytų Jums kraujavimą maldų pagalba ?
Apolas rašė
O čia jau nieko nepadarysi. Demokratija yra daugumos valdžia.

Tai vat dėl to aš čia ir rašinėju -bandau tai daugumai truputi paaiškint savo poziciją....
Narys
Shrunken_Head rašė
Iš tikėjimo "išplaukiantys" prietarai: stebuklai (ligonių pagyjimas dėl maldų (labai labai pavojingas asmens sveikatai prietaras),
Ir taip ir ne. Teko dalyvauti charizmatiniuse išgydymų šou. Tai taip, nuo tokių "išgydymų" tai vemti norisi. Cirkas ir tiek... Teko asmeniškai pažinoti krikščionių, kurie nėjo pas gydytojus ir mirė. Skaičiau ir apie tokius, kurie sako, kad medicina yra iš velnio. Tačiau nereikia mauti visų ant vieno kurpalio. Man neteko matyti nė vieno stebuklingo išgyjimo, bet kai suserga mano vaikai ne tik vedu juos pas gydytoją, bet ir pasimeldžiu, kad Dievas mums padėtų šioje situacijoje. Ką čia įžvelgi blogo?
Cituoti
įvairūs šv. dvasios apsireiškimai įv. pavidalu (iki haliucinacijų ir "balsas man pasakė ...."), įv. piktosios dvasios apsėdimai ir pan.),
Apie nesveikos psichikos žmones manau čia nekalbam.
Cituoti
tikėjimas geresniu pomirtiniu gyvenimu (skatina nevertinti dabartinio -
Taip nėra. Tarp krikščionių daug yra kalbama, kad turi nešvaistyti laiko tuščiai.
Cituoti
musulmonų savižudžiai geriausias to pavyzdys, kita vertus ar tikrai gyventumėte taip kaip dabar, jei staiga paaiškėtų, kad Dievo nėra (na tik prielaidą tokią iškelkim), arba numirus ir patekus prie dangaus vartų Jus pasitiktų Muhamedas su būriu skaisčių mergelių ir pasakytų "sorry ne tą Dievą garbinai :)").
Na aš ne musulmonas. Bet manau, kad kas taip elgiasi paprasčiausiai profanuoja musulmonų religiją.
Cituoti
ČIa žiūrint ką Jūs vadinate teigiamu dalyku (jei tai tik Dievo žodžio skelbimas ir gyvenimas pgl 2k metų senumo moralinius įsitikinumus.....). Aš progresu laikau gilesnį mus supančios aplinkos pažinimą ir būties sąlygų palengvinimu, o dabar priminkit kas ten viduramžiais mąstytojais kurendavo laužus, nenuskilo juk truputi Džordanui Brunui, Galilejo Galilėjui ir panašiems, tai kame progreso skatinimas?
Teigiamu dalyku vadinu prisidėjimą prie bendrojo visuomenės gėrio kūrimo. Tais laikais negyvenau. Matyt blogai darė.
Cituoti
O diskutuojant konkrečiai -romos katalikų požiūris į abortus, kontracepciją, genetinį modifikavimą ir klonavimą yra atvirai neigiamas (na bent jau pagrindinių jos vadovų). Tai apie kokį progresą mes galime kalbėti? Tiesa nžn Jūsų bažnyčios pozicijos šiais klausimais, todėl taikau šį teiginį tik kaip esant labai panašioms jų ir Jūsų pagrindinėms tkėjimo dogmomis, paremtomis tais pačiais raštais.
Nesu prieš klonavimą. Gal tiesiog reikia daugiau žinių apie tai kas yra klonavimas. Aš nepriklausau katalikų bažnyčiai. Deja, bet bažnyčia, kurioje lankausi jokios aiškios pozicijos šiais klausimais neišreiškia. Kiek žinau, tik prieš homoseksualus pasisako.
Cituoti
Na pats Dievas yra antgamtinė būtybė, kaip ir šv. dvasia ir Kalėdų senelis arba mažasis nematomas raudonasis kosminis bebras graužiantis Lenino batą ir besisukantis Marso orbitoje (šitą ką tik sugalvojau) -t.y. nematomas, neištiriamas, neapčiuopiamas mitinis personažas, kuris tiesiog tikima, kad egzistuoja.
Jums ar bebras ar Dievas yra tas pats. Man ne. Jūs gal kietas, susivaldantis žmogus, pats sugebate savimi pasirūpinti. O aš ne. Atvirkščiai esu silpnos sveikatos, silpnų nervų ir nors per daug nesimeldžiu, bet visgi man reikalinga pagalba. Iš žmonių jos neprašau, bet prašau pas Dievą. Ar aš kvailas? Tikriausiai, bet toks esu ir taip gyvenu.
Cituoti
Kas dėl medikų ir mokslininkų -tikslių tyrimų Lietuvoje nesama, tačiau JAV Nacionalinės mokslo akademijos narių tarpe tikintieji sudaro 7 proc., Nobelio premijos lauretų tarpe buvo tik 2 tikintieji (iš kelių šimtų). Dėl medikų Lietuvoje -tai gal nesiafišuoja, mes pažįstu vos keleta tokių (nepraktikuojantys katalikai (nesimeldžia, vaikšto į bažnyčią per šventes dėl tradicijų ir socialinių paskatų)), tiesa nuskambėjo karta vienoje ligoninėje (draugas pletkino), kad viena seselė Jahovos liudytoja...., o šiaip kūdai žinokit su tuo -kitas dalykas ar tikrai norėtumėte, kad medikas stabdytų Jums kraujavimą maldų pagalba ?
Daug jų ar mažai, bet yra. Ir čia kažkurioje šio forumo temoje buvo išvardintas didžiulis sąrašas įvairiais amžiais dirbusių mokslininkų.
Cituoti
Tai vat dėl to aš čia ir rašinėju -bandau tai daugumai truputi paaiškint savo poziciją....
Na ir gerai, rašykite kas gi draudžia. Man irgi nepatinka bukumas krikščionių tarpe. Aš irgi rašinėju. ;)
Narys
Shrunken_Head rašė
Iš tikėjimo "išplaukiantys" prietarai: stebuklai (ligonių pagyjimas dėl maldų (labai labai pavojingas asmens sveikatai prietaras),
Ir taip ir ne. Teko dalyvauti charizmatiniuse išgydymų šou. Tai taip, nuo tokių "išgydymų" tai vemti norisi. Cirkas ir tiek... Teko asmeniškai pažinoti krikščionių, kurie nėjo pas gydytojus ir mirė. Skaičiau ir apie tokius, kurie sako, kad medicina yra iš velnio. Tačiau nereikia mauti visų ant vieno kurpalio. Man neteko matyti nė vieno stebuklingo išgyjimo, bet kai suserga mano vaikai ne tik vedu juos pas gydytoją, bet ir pasimeldžiu, kad Dievas mums padėtų šioje situacijoje. Ką čia įžvelgi blogo?
Cituoti
įvairūs šv. dvasios apsireiškimai įv. pavidalu (iki haliucinacijų ir "balsas man pasakė ...."), įv. piktosios dvasios apsėdimai ir pan.),
Cituoti
tikėjimas geresniu pomirtiniu gyvenimu (skatina nevertinti dabartinio -
Taip nėra. Tarp krikščionių daug yra kalbama, kad turi nešvaistyti laiko tuščiai.
Cituoti
musulmonų savižudžiai geriausias to pavyzdys, kita vertus ar tikrai gyventumėte taip kaip dabar, jei staiga paaiškėtų, kad Dievo nėra (na tik prielaidą tokią iškelkim), arba numirus ir patekus prie dangaus vartų Jus pasitiktų Muhamedas su būriu skaisčių mergelių ir pasakytų "sorry ne tą Dievą garbinai :)").
Na aš ne musulmonas. Bet manau, kad kas taip elgiasi paprasčiausiai profanuoja musulmonų religiją.
Cituoti
Teigiamu dalyku vadinu prisidėjimą prie bendrojo visuomenės gėrio kūrimo. Tais laikais negyvenau. Matyt blogai darė.
Cituoti
Nesu prieš klonavimą. Gal tiesiog reikia daugiau žinių apie tai kas yra klonavimas. Aš nepriklausau katalikų bažnyčiai. Deja, bet bažnyčia, kurioje lankausi jokios aiškios pozicijos šiais klausimais neišreiškia. Kiek žinau, tik prieš homoseksualus pasisako.
Cituoti
Jums ar bebras ar Dievas yra tas pats. Man ne. Jūs gal kietas, susivaldantis žmogus, pats sugebate savimi pasirūpinti. O aš ne. Atvirkščiai esu silpnos sveikatos, silpnų nervų ir nors per daug nesimeldžiu, bet visgi man reikalinga pagalba. Iš žmonių jos neprašau, bet prašau pas Dievą. Ar aš kvailas? Tikriausiai, bet toks esu ir taip gyvenu.
Cituoti
Daug jų ar mažai, bet yra. Ir čia kažkurioje šio forumo temoje buvo išvardintas didžiulis sąrašas įvairiais amžiais dirbusių mokslininkų teistų.
Cituoti
Na ir gerai, rašykite kas gi draudžia. Man irgi nepatinka bukumas krikščionių tarpe. Aš irgi rašinėju. ;)
Narys
Apolas rašė
....bet ir pasimeldžiu, kad Dievas mums padėtų šioje situacijoje. Ką čia įžvelgi blogo?

Kaip ir minėjote -tie radikalūs krikščionys, kurie geriau melsis, nei pasikvies medikus mane labiausiai ir pikdo -teko susidurti ir su Jahovos liudytojais -buvo uždrausta avarijoje nukentėjusiam vienam jo nariui perpilti kraują (ir kaip jie ten viską taip greit suuodžia -prisistato visa chebra momentaliai)-lenkiu link to, kad nuo nuosaikaus iki radikalaus tikėjimo vienas žingsnis, dabar Jūs pasimelsite nuvedęs vaiką pas gydytoją, rytoj galbūt Jūs įtikėsite, kad Jūsų vaikui padėjo ne antibiotikai, o maldos. Ar nemanote, kad tai potenciali grėsmė?
Apolas rašė

Visa biblija pilna apsėdimų ir šv. dvasios apsireiškimų, kiek supratau nemaža dalis šio forumo lankytojų (o ir visuomenės) ja nuoširdžiai tiki -man paprasčiausiai pikta ir dėl mūsų TV -kodėl vietoj visokių "vaiduoklių medžiotojų", "ekstraseansų mūšių" ir pan. nesamonių nerodo mokslo populiarinimo laidų ir nesistengia paaškinti visko elementariai moksliškai. Pridursiu- ir visiškai sveikam žmogui gali atrodyti, kad jis mato vaiduoklį ar girdi kalbą ar garsus -tiesiog žmogaus smegenys taip jau vystėsi -mes pasąmoningai ieškome asociacijų: prietemoje ant pakabos pakabintas lietpaltis greitai gali virsti žmogysta, ar orlaidėje švilpaujantis vėjas -šnabždesiais, o savo paties šešėlį mes linke palaikyti mus sekančiu vagimi. Rorschacho rašalo dėmių testas puikus mūsų smegenų interpretavimo galimybių pavyzdys. Lenkiu link to -ar mums reikia įsikibus laikytis prietarų ir mitų, kai praktiškai viskas yra paaiškinama?

Apolas rašė

Kalbu aplamai apie tikėjimus pomirtiniu gyvenimu -sutikite, jei musulmonų ekstremistas suvoktų, kad po mirties nebus nieko, nemanau, kad jis eitų į prekybos centrą apsijuosęs šachido diržą. Kalbant apie krikščionis -taip -teigiama, kad turi nešvaistyti laiko veltui, tačiau tuo pačiu yra skatinamas asketiškas gyvenimo būdas, begalinis pasiaukojimas ir nuolankumas, ala danguje atsigriebsi, vat tai ir veda prie, mano manymu, tuščio netik laiko bet ir gyvenimo švaistymo.
Dėl musulmonų religijos profanavimo -pateikiau pavyzdį tik "kas būtų jeigu būtų vat taip", netaikiau konkrečiai religijai -tiesiog norėjau perklausti -ką darytumėte, jei staiga op ir nepaneigiamai įrodoma, kad Dievo tikrai nėra, arba, kad Dievas yra, tačiau tamsta garbinote visai ne tą Dievą?
Apolas rašė
Teigiamu dalyku vadinu prisidėjimą prie bendrojo visuomenės gėrio kūrimo.

visuomenės gėrio kūrimas aišku gerai, tačiau kaip prie to prisidėjo įvairios religijos ir tikėjimai žvelgiant iš istorinės perspektyvos? (čia turiu omenyje visus buvusius ir šiuo metu vykstančius religinius karus ir etninius valymus).

Apolas rašė
Kiek žinau, tik prieš homoseksualus pasisako.

Nu sąžiningai niekaip nesuprantu ko jie Jums kliūna? Kad biblijoje rašoma, kad negerai taip? Nu gyvena jie sau, nu ar daro kokias Jums problemas, ar taip Jums labai rūpi, ką jie veikia lovoje kai lieka vieni? Gal truputi tolerancijos reiktų daugiau?
Apolas rašė
Iš žmonių jos neprašau, bet prašau pas Dievą. Ar aš kvailas? Tikriausiai, bet toks esu ir taip gyvenu.[/quate]
Jokiu būdu kvailu Jūsų nelaikau, bet pabandykit kai sunku pakalbėti su kitu žmogumi, manau būtų kur kas geriau. Išgalvotas draugas truputi padeda, bet mes socialios būtybės -mums reikia kitų žmonių paramos. Ir jei man tikrai bus reikalinga psichologinė pagalba, aš geriau kreipsiuos pas specialistą ar į pagalbos liniją nei į išgalvotą draugą.
[quote=Apolas]
....buvo išvardintas didžiulis sąrašas įvairiais amžiais dirbusių mokslininkų teistų

Tikrai nesiginčysiu, kad jų buvo nemažai, tiesa sakant iki pramoninės revoliucijos, evoliucijos teorijos paskelbimo ir žodžio laisvės ateistu būti buvo sunkoka -religija buvo okupavusi beveik viską, tačiau mokslas išstumia Dievą vis toliau, greitai jam neliks vietos. Kalbant apie šiandieną -statistinis mokslininkas yra ateistas ir aš manau, kad tai yra gerai.[/quote=Apolas]
« Paskutini kartą redagavo Shrunken_Head Mon May 19, 2008 10:03 am. »
Narys
Shrunken_Head rašė
nuo nuosaikaus iki radikalaus tikėjimo vienas žingsnis, dabar Jūs pasimelsite nuvedęs vaiką pas gydytoją, rytoj galbūt Jūs įtikėsite, kad Jūsų vaikui padėjo ne antibiotikai, o maldos. Ar nemanote, kad tai potenciali grėsmė?
Jūsų prielaida "Nuo nuosaikaus iki radikalaus tikėjimo tik vienas žingsnis" yra klaidinga. Gal iki visiško atkritimo tik vienas žingsnis. O gal du žingsniai? O kas yra tas "žingsnis"? Darote didžiulius apibendrinimus. Jei pamatyčiau jus kavinėje sėdintį prie alaus bokalo nepradėčiau klykti, kad jums iki alkoholizmo tik vienas žingsnis. Tiesiog pasakyčiau, kad jums norisi alaus, jūs suaugęs žmogus ir galite elgtis kaip tinkamas.
Cituoti
Visa biblija pilna apsėdimų ir šv. dvasios apsireiškimų, kiek supratau nemaža dalis šio forumo lankytojų (o ir visuomenės) ja nuoširdžiai tiki -man paprasčiausiai pikta ir dėl mūsų TV -kodėl vietoj visokių "vaiduoklių medžiotojų", "ekstraseansų mūšių" ir pan. nesamonių nerodo mokslo populiarinimo laidų ir nesistengia paaškinti visko elementariai moksliškai. Pridursiu- ir visiškai sveikam žmogui gali atrodyti, kad jis mato vaiduoklį ar girdi kalbą ar garsus -tiesiog žmogaus smegenys taip jau vystėsi -mes pasąmoningai ieškome asociacijų: prietemoje ant pakabos pakabintas lietpaltis greitai gali virsti žmogysta, ar orlaidėje švilpaujantis vėjas -šnabždesiais, o savo paties šešėlį mes linke palaikyti mus sekančiu vagimi. Rorschacho rašalo dėmių testas puikus mūsų smegenų interpretavimo galimybių pavyzdys. Lenkiu link to -ar mums reikia įsikibus laikytis prietarų ir mitų, kai praktiškai viskas yra paaiškinama?
Taip, Bilblijoje rašoma, kad "tikintieji išvarinės demonus". Nemačiau nė vieno egzorcizmo seanso. Bet mačiau daug tų, kurie apsisprendžia keisti savo gyvenimą, (pvz.: krikscioniški narkomanu reabilitacijos centrai) ir draugų būryje kartu reabilituojasi, meldziasi, praso Dievo pagalbos. Ne visiems tai padeda, bet mačiau ir kaip padeda. Žmonės sėkmingai reabilituojasi ir grįžta į normalų gyvenimą, vedasi, augina vaikus.
Cituoti
Kalbu aplamai apie tikėjimus pomirtiniu gyvenimu -sutikite, jei musulmonų ekstremistas suvoktų, kad po mirties nebus nieko, nemanau, kad jis eitų į prekybos centrą apsijuosęs šachido diržą. Kalbant apie krikščionis -taip -teigiama, kad turi nešvaistyti laiko veltui, tačiau tuo pačiu yra skatinamas asketiškas gyvenimo būdas, begalinis pasiaukojimas ir nuolankumas, ala danguje atsigriebsi, vat tai ir veda prie, mano manymu, tuščio netik laiko bet ir gyvenimo švaistymo.
Aš tai toleruoju, kol tai nekenkia kitiems. Kai jau pradeda kenkti, tuomet jau ženklas, kad kažkas negerai.
Cituoti
Dėl musulmonų religijos profanavimo -pateikiau pavyzdį tik "kas būtų jeigu būtų vat taip", netaikiau konkrečiai religijai -tiesiog norėjau perklausti -ką darytumėte, jei staiga op ir nepaneigiamai įrodoma, kad Dievo tikrai nėra, arba, kad Dievas yra, tačiau tamsta garbinote visai ne tą Dievą?
Kas būtų jeigu būtų? :D Atsakymas- nežinau.
Cituoti
visuomenės gėrio kūrimas aišku gerai, tačiau kaip prie to prisidėjo įvairios religijos ir tikėjimai žvelgiant iš istorinės perspektyvos? (čia turiu omenyje visus buvusius ir šiuo metu vykstančius religinius karus ir etninius valymus).
Kodėl matote tik neigiamus dalykus. Daug krikščionių savanorių dirba visame pasaulyje. Jo karštuose taškuose. Guldo galvas, kad Afrikos žmonės turėtų vandens, vaistų, maisto. Nereikia nurašinėti gero.
Cituoti
Nu sąžiningai niekaip nesuprantu ko jie Jums kliūna? Kad biblijoje rašoma, kad negerai taip? Nu gyvena jie sau, nu ar daro kokias Jums problemas, ar taip Jums labai rūpi, ką jie veikia lovoje kai lieka vieni? Gal truputi tolerancijos reiktų daugiau?
Homoseksualai man nekliūna.
Cituoti
Jokiu būdu kvailu Jūsų nelaikau, bet pabandykit kai sunku pakalbėti su kitu žmogumi, manau būtų kur kas geriau. Išgalvotas draugas truputi padeda, bet mes socialios būtybės -mums reikia kitų žmonių paramos. Ir jei man tikrai bus reikalinga psichologinė pagalba, aš geriau kreipsiuos pas specialistą ar į pagalbos liniją nei į išgalvotą draugą.
Jūs netikintis ir savo reikalus tvarkotės vienaip, aš tikintis ir tvarkausi kitaip. Negi taip sunku suprasti?
Cituoti
Kalbant apie šiandieną -statistinis mokslininkas yra ateistas ir aš manau, kad tai yra gerai.
Galbūt jūs ir teisus. O kodėl tai yra gerai?

Puslapis: 1 2 >

KKB forumas » Dievas » Askirkite vilkus tarp aviu